jueves, 9 de octubre de 2014

El quadrant de l'èxit a l'empresa: com fer-se immune a la crisi


L'èxit empresarial apareix inevitablement quan es dominen, alhora, quatre àrees concretes. És el que he denominat "El quadrant de l'èxit a l'empresa".

A continuació t'expliquem i desenvolupem aquestes 4 àrees, no obstant, també et convidem a rebre aquesta informació de forma ampliada a través del vídeo-curs "El quadrant de l'èxit a l'empresa", a la plataforma CAMPUSDANIELGABARRO.com, tot fent clic aquí.

PRIMER QUADRANT: Dominar l'interior del negoci (tot allò que s'ensenya a les escoles de negocis).

El primer quadrant requereix que totes les peces que composen l'interior del negoci funcionin perfectament, de forma automàtica, tal com hem dissenyat i previst. Quan el negoci pot funcionar sense la nostra presència, llavors podem tenir la certesa d'haver entès i dominat el primer quadrant.

Si el negoci necessita de la nostra presència per funcionar, llavors no tenim un negoci sinó que som propietaris del nostre propi lloc de treball, només tenim un lloc de treball. Dominar el primer quadrant evita aquest error i facilita que el negoci funcioni perfectament sense la nostra presència física constant.

Aquest primer quadrant requereix tenir el pla d'empresa per escrit, però ha de ser un pla totalment pràctic. Tot sovint perdem el temps amb plans d'empresa tan teòrics i amplis que ens són inútils en el dia a dia. Necessitem plans d'empresa breus, pràctics i útils. Si no podem recordar ara mateix el pla empresarial que ens hem marcat per aquest trimestre... significa que no l'estem seguint!!! que només és un pla teòric i inútil!! Per tant, ens cal un pla d'acció prou clar, breu i concret com per tenir-lo sempre al cap. Només així no ens desviarem mai del nostre objectiu. És evident, però moltes empreses no ho compleixen.

Els tres punts claus d'aquest primer quadrant són:
1.- La missió i la visió que motiva l'empresa i la fa útil a la societat.
2.- La bona gestió dels equips de persones implicades.
3.- L'automatització del procés per tenir un negoci enlloc d'un lloc de treball.

SEGON QUADRANT: El coneixement profund de la societat, els seus canvis i les seves característiques actuals.

Quan la societat canvia, els negocis han d'adaptar-se a la nova realitat o fracassaran. Actualment vivim en un moment històric de grans, profunds i rapidíssims canvis, de manera que aquest quadrant té molta més importància que la que tenia fa només uns decenis.

És imprescindible adaptar-se als canvis quan es produeixen. Molts negocis moren perquè no saben adaptar-se als canvis socials, especialment ara que estem en aquest moment tan intens de transformació. No estem vivint una crisi econòmica, sinó una mutació del sistema productiu, un canvi que portarà a una nova societat i cal que siguem capaços d'entendre-ho.

TERCER QUADRANT: El lideratge conscient, íntimament vinculat amb l'autoconeixement perquè, si jo no em conec a mi mateix/a, no podré liderar-me i, per tant, encara menys podré liderar cap projecte.

Aquest tercer quadrant és fonamental i, tanmateix, les formes de dominar-lo no s'ensenyen, de moment, a cap universitat, ni escola de negocis de forma sistemàtica. Però si volem dominar l'exterior, primer hem de dominar el nostre interior i això implica, bàsicament, dominar la nostra ment. Existeix una relació directe entre l'autoconeixement i l'èxit extern perquè, quant més em conec i més em domino, més puc conèixer i dominar l'exterior. Mentre jo no em lideri, no podré liderar res extern i el meu negoci en pagarà les conseqüències. Per tant, dominar aquest tercer quadrant és fonamental. Podem fer-ho tot coneixent la topologia de la ment i abordant un treball voluntari d'autoconeixement.

QUART QUADRANT: Les lleis naturals, entendre que la realitat no és màgica i obeeix a unes causes, per investigar l'origen profund d'aquestes causes i assegurar-nos l'èxit.

Tota realitat -i les relacions entre les persones formen part de la realitat-, obeeix a unes lleis que, al marge que es coneguin o s'ignorin, l'afecten i la configuren. És imprescindible conèixer i dominar les lleis naturals i, en especial, les que tenen relació amb amb les lleis psicològiques grupals i les lleis de les interaccions humanes per anar al seu favor, enlloc d'anar en contra seva. Si, en la nostra aventura mercantil, ignorem aquestes lleis i les trenquem, pagarem les conseqüències inevitablement. Conèixer les lleis naturals i anar al seu favor pot ser la diferència entre una experiència exitosa i un fracàs rotund.

Us convidem a aprofundir en aquestes quatre àrees doncs l'experiència ens ha  convençut que el seu domini porta les empreses a l'èxit inevitable, les fa immunes a la crisi. Per aprofundir, us convidem a entrar a la plataforma CAMPUSDANIELGABARRO.com

0 comentarios :

Publicar un comentario