domingo, 17 de agosto de 2014

Què significa “Èxit Empresarial"?


"Èxit" és un mot buit de contingut. Quan parlem de conceptes com "èxit empresarial", "èxit als negocis", "èxit personal"... cal entendre que el significat d'aquestes expressions depenen del que, per a cada persona, signifiqui la paraula "èxit". Allò que unes persones viuen com un èxit, per d'altres pot ser un veritable fracàs.

Com empresàries i empresaris, podem afirmar sense cap dubte que aspirem a l'èxit. Algun empresari ho negaria? Alguna empresària no ho afirmaria? Però si qualsevol empresària o empresari aspira a l'èxit per a la seva empresa o negoci, caldrà que ens preguntem en primer lloc: Què significa realment l'èxit per a mi?

Perquè cada persona tindrà els seus propis objectius, el seu propi concepte d'èxit i cal aclarir-lo per comptar amb majors possibilitats d'assolir-lo. Si no ens hem plantejat mai el que èxit significa per a nosaltres, potser perseguirem el somni d'un altre i no el nostre propi èxit.

Per a nosaltres, el concepte "èxit empresarial" implica bàsicament tres factors:

El primer és l'èxit econòmic:
Perquè estem parlant de negocis, d'empreses, de botigues, d'autònoms que ofereixen els seus serveis... i qualsevol projecte empresarial necessita resultats econòmics positius. De no ser així, o bé l'empresa no té futur o estem davant d'un hobby, una associació, una ONG... però NO davant d'un negoci!! Perquè un negoci es caracteritza necessàriament per oferir guanys econòmics a les persones que l'impulsen i que els permetin de viure de forma justa en contraprestació pel temps, el risc i l'esforç que hi han invertit.

El segon és poder sentir-nos orgullosos i orgulloses del que fem:
Volem tornar a recordar aquesta divisa nostra: "l'orgull de ser empresaris i empresàries". Això és: adonar-nos que nosaltres estem generant productes o serveis útils, que les persones necessiten, que les persones valoren perquè són serveis o productes valuosos en ells mateixos, que les persones agradeixen perquè els aporten benestar a les seves vides.

I és que no només estem generant llocs de treball, sinó també riquesa i benestar. En definitiva, estem aportant coses positives al món. Sense el nostre treball el món seria un lloc pitjor. Per tant, ens sentim orgullosos de ser empresaris i empresàries.

El tercer és tenir temps per nosaltres i aconseguir que el negoci "funcioni sol":
Poder descansar, poder estar malalts sense estar obligats a treballar per por a no cobrar, poder atendre d'altres assumptes o altres empreses, poder absentar-nos del negoci sabent que l'empresa segueix funcionant de forma adequada quan no hi som. D'aquesta manera, podrem tenir una vida vida professional que no estigui renyida amb una vida familiar i personal: això és clau per a nosaltres en el nostre concepte d'èxit.

Hi ha forces empresaris i empresàries que, encara que tenen un gran èxit econòmic, no tenen temps per poder gaudir els seus guanys monetaris. Des del nostre punt de vista, és un veritable fracàs.

Però si anem encara més enllà i ho pensem bé: un empresari o empresària que no pot marxar mai del seu negoci... realment té un negoci? O només té un lloc de treball que s'ha autoproporcionat i que l'esclavitza?

Per tant (i sempre des del nostre punt de vista totalment personal i subjectiu), quan nosaltres parlem d'èxit empresarial ens referim a un mínim de tres elements que s'han de donar de forma conjunta:

1.- ingressos econòmics suficients,
2.- temps personal gràcies al funcionament relativament autònom del nostre negoci i, finalment,
3.- l'orgull de saber-nos útils i d'estar enriquint el món.

Aquesta és la nostra idea d'èxit empresarial, quina és la teva?

T'animem a parar uns minuts per reflexionar i a escriure allò que per a tu és èxit empresarial. D'aquesta manera, podràs dirigir-te a ell de la forma més conscient possible.

Què és per a tu èxit?

0 comentarios :

Publicar un comentario